Gelato

Gelato is de Italiaanse benaming van ijs. De hoofdingrediënten van gelato en roomijs zijn vergelijkbaar maar het verschil zit ‘m in de proporties en de bereidingswijze. Voor gelato worden er minder of geen eieren gebruikt, meer melk en minder room of vetten. Daardoor is het vetpercentage in gelato lager.

Verse melk 
We bereiden onze gelato in een turbine van Carpigiani, het topmerk van machines voor ijsbereiding. We doen beroep op de lokale melkboerderij voor onze melk en room, afkomstig van grazende koeien.

We beginnen met rauwe melk, rechtstreeks afkomstig van gecertificeerde boeren, die we zelf pasteurizeren. Op die manier behouden we alle smaken uit de verse koemelk én wordt onze gelato op natuurlijke wijze geproduceerd.

Kortom, onze gelato:

  • Gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten
  • Dagelijks met de hand vervaardigd in kleine hoeveelheden om de versheid te bewaren
  • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en bewaarmiddelen
  • Gelato (Italiaans ijs) : tussen 5% – 8% vetpercentage  (traditioneel roomijs : minimum 10% vetpercentage)
  • Boordevol gezonde seizoensingrediënten en fruit

Ook gelato zonder toegevoegde suiker
We maken ook gelato zonder toegevoegde suikers. Vraag meer info aan onze medewerkers!

Sorbet

Onze sorbetijs bestaat uit puur vruchten of vruchtensap en minder dan 1% vetgehalte!